Dimitri Verhulst

Toon alleen recensies op Leestafel van Dimitri Verhulst in de categorie:
Dimitri Verhulst op internet:
 

Dinsdagland Dinsdagland


 
Schetsen van België. Zestien stukjes tekst, over allerlei onderwerpen: over wielrennen, een stuk dat haast een voorstudie lijkt voor 'de helaasheid van de dingen', een heerlijk stuk dus.
Dat geldt misschien ook wel voor het eerste stuk over de duivensport, waarin een vete tussen twee buurfamilies over de duiven uitgevochten wordt. Er is een lofrede op de bergklimsport, maar dan vooral toegespitst op de Ardennen, waar de 'echte' - want minder sensatiebeluste - klimmers hun best doen.
En een stuk waar de citadel van Namen genoemd wordt, en dat viel bij mij meteen in goede aarde, want laat ik daar nu net geweest zijn! Als je weet waar over geschreven wordt dan spreekt zo'n stuk meer aan. Dus ook het hilarische stukje over spinnen, die nieuwste rage bij indoorsport, waar ik net als Verhulst ook ooit een keer aan meedeed, omdat men het zo ophemelde. Nooit meer voor mij, en ik begrijp dat de schrijver het ook bij een keer gelaten heeft...
Dan het stuk over de Vlaamse camping, mijn hemel, je wens om te gaan kamperen is acuut over als je dit gelezen hebt! Ik hoorde dit stuk voorgelezen worden door Verhulst, en eerlijk, je ligt krom van het lachen...
De deels autobiografische schetsen zijn geschreven met de bekende ironie en zelfspot. Het is België gezien door de ogen van een Belg en zeer gewaardeerd door deze Nederlander.
 


ISBN 9025425089 | Paperback | 174 pagina's | Uitgeverij Contact

© Marjo, januari 2008


Lees de reacties op het forum en/of reageer: