Sinterklaasboeken

Met opa naar de Sint Met opa naar de Sint


Het is heel koud buiten en alle kleinkinderen staan dik ingepakt op hun opa te wachten. Sinterklaas komt vandaag aan met zijn boot en ze gaan er naar toe! Freya, Emma, Gitte, Pelle, Bram... ze hebben allemaal een Pietenmuts op en staan te popelen om weg te gaan. Maar opa is zo vreselijk traag. Als ze eindelijk in de haven staan te wachten op de boot blijkt dat de Sint al is gearriveerd! Hij is al in de stad!
Gauw rennen ze naar het grote plein. Arme opa, hij kan niet zo snel, hij rent hijgend en puffend achter de kinderen aan. Maar het is zo druk op het plein dat ze de Sint niet kunnen zien. Dat vindt opa wel heel zielig. Hij voelt zich best een beetje schuldig, dit alles komt omdat hij zo langzaam was.  "Zullen we dan iets lekker warms gaan drinken?" vraagt hij daarom aan de kinderen. Natuurlijk willen ze dat wel!

Zo komt het dat ze even later in een cafeetje allemaal achter een beker lekker warme chocolademelk zitten, mét een koekje. En dan gebeurt het!
Sinterklaas en zwarte Piet komen binnen, en vragen of ze erbij mogen komen zitten. Ze hebben het ijskoud. Opa geeft ze gauw ook een beker chocomelk. Maar Sint en Piet hebben eigenlijk geen tijd, er moeten nog zovéél cadeautjes rondgebracht worden, en dan krijgt Pelle een idee...

Opa kan bij mij niet meer stuk. In elk verhaal is hij de lieve, stuntelige opa die het allemaal zo goed bedoelt. Hij gaat altijd op pad met zijn kleinkinderen en zij hebben dankzij hem aldoor een erg leuke dag. Ook in dit boek is dat weer zo. Dankzij opa zitten de kinderen nu wel met Sint en Piet chocolademelk te drinken en gebeurt er daarna nog iets heel leuks. En zoals altijd stort opa bij thuiskomst in zijn luie stoel en valt meteen in slaap!

Marja Meijer heeft opnieuw heel sfeervolle, gezellige afbeeldingen in warme kleuren bij het verhaal geleverd. Hopelijk blijft opa nog een tijdje want ik zou de leuke verhalen over hem nog niet willen missen!


ISBN 9789044825848 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis Uitgeverij | september 2015
Leeftijd: 4+

© Dettie, 10 november 2015


Lees de reacties op het forum en/of reageer: