Kerstin Gier

 

Het eerste boek der dromen Het eerste boek der dromen
Silber: Deel 1


Olivia Gertrude Silber - zeg maar Liv - 15 jaar oud, is net weer verhuisd, de zoveelste keer. Met hun trouwe nanny Lottie wonen Liv, haar moeder en zusje Mia (13 jaar) nu in Londen. Haar moeder heeft daar een man leren kennen, wiens huis groot genoeg is. Maar hij, Ernest, heeft ook twee kinderen: Grayson en Florence, een 18-jarige tweeling. De zusjes hebben natuurlijk niets te zeggen, dus ze passen zich maar weer aan. Liv ontdekt al snel dat ze het wel naar zin zal hebben.

Op school - De Frognal Academy - leert zij de vrienden van Grayson kennen. Mooie, populaire jongens. Jasper, Henry, Arthur en Livs stiefbroer zullen een grote rol in haar leven gaan spelen. Maar het vreemde is, dat gebeurt niet alleen overdag, op school, maar ook ’s nachts, in haar dromen. En nog vreemder: het gebeurt regelmatig dat wat zij droomt ook gedroomd wordt door een of meer van de jongens! Voor ze precies door heeft wat hier aan de hand is, is Liv al tot over haar oren verwikkeld in geheimzinnige zaakjes. Wat willen de jongens van haar? Wie is Anabel en wat voert zij in haar schild?

In deze fantasy-achtige young adult gebeuren fascinerende dingen. Er zitten zeker griezelelementen is, maar dat verhindert niet dat het verhaal je meesleept, en dat je meer wilt. Natuurlijk is er ook een romantisch tintje en zijn de jongeren ook met serieuzere dingen bezig. Het schoolleven bijvoorbeeld. Daar is nog een geheim, een dat Mia koste wat kost wil oplossen: er verschijnt een schoolblog, dat ondertekend wordt door ene Secrecy. Hoe kan het dat die persoon zoveel weet? Wie is hij of zij?

Kerstin de Gier schreef eerder de fantasytrilogie ‘Eindeloos verliefd’. Ook al zo lekker om te lezen.


ISBN 9789020679311 | Paperback | 336 pagina's | Blossom Books | oktober 2015
Uit het Duits vertaald door Merel Leene | Leeftijd: 15+

© Marjo, 04 januari 2017


Lees de reacties op het forum en/of reageer: