Paul Biegel

Toon alleen recensies op Leestafel van Paul Biegel in de categorie:
Paul Biegel op internet:
 

De rode prinses De rode prinses


De rode prinses woont samen met haar vader en moeder en oma ergens in een koninkrijk. Ze wordt opgevoed op het paleis door haar 2 hofdames: Laula en Paula. Niemand van het koninkrijk heeft de rode prinses ooit gezien maar op haar twaalfde verjaardag gaat ze voor het eerst buiten de kasteelpoorten. Het volk is komen kijken om haar eindelijk eens te zien. Maar als de prinses in een rode koets uit de poort komt springen er 3 rovers tevoorschijn en ontvoeren de prinses. Holz, Bolz en Schwanzenstolz nemen haar mee naar een huis ver weg van het kasteel. De prinses vindt de rit prachtig! "Wij zijn nog nooit buiten de poort geweest" zegt zij. "Wij vinden dit erg leuk". Maar eenmaal in het huis roept ze "wij willen eten, waar is ons porcelein, en gouden bestek". Natuurlijk hebben de rovers dat niet en dan vindt de prinses het minder leuk. Eigenlijk vindt ze een rover wel aardig, Schwanenstolz. Op een dag weet ze te ontsnappen en ze zwerft rond. Ze ontmoet allemaal mensen en een echte reus.

Ondertussen gelooft het volk niet dat de prinses ontvoerd is. Ze hebben haar nog nooit gezien, het is vast een trucje van de koning en koningin om zo geld te krijgen. De koning en koningin zeggen dat de rovers tien kilo goud en tien kilo zilver willen en zamelen dat in bij het volk. Opa Tannebaum verzint een list... Of dat allemaal goed afloopt...
Gelukkig is daar nog de koningin-grootmoeder die vol met ideeën zit om de prinses toch weer terug te vinden...


Heel leuk boekje met mooie tekeningen. Vooral grappig is dat de prinses altijd in de wij vorm praat, ja daaraan herken je een echte prinses!
Het lijkt me ook een goed boek om voor te lezen mede door de illustraties van Fiel van der Veen.
Zilveren griffel 1988 Zilveren penseel 1988


ISBN 9025105777 | Hardcover | 127 pagina's | Uitgeverij Holland | september 1987
Leeftijd: 9-12 jaar

© Dettie, mei 2005


Lees de reacties op het forum en/of reageer: