Niki Smit

Toon alleen recensies op Leestafel van Niki Smit in de categorie:
 

100% Love 100% Love


Tara en Lot zijn hartsvriendinnen maar... Tara is verhuisd naar Parijs en Lot gaat voor het eerst naar de brugklas. Voor beide meiden gebeuren er dus een hoop spannende nieuwe dingen. Maar hoe moet dat nou, nu ze zo ver uit elkaar wonen? Gelukkig is er e-mail. Ze bespreken via mail alles met elkaar en wij mogen meelezen!


Tara heeft al vaak gezoend en kan iedere jongen krijgen die ze hebben wilt. Lot heeft nog nooit een vriendje gehad laat staan dat ze gezoend heeft. Eigenlijk vind ze het ook doodeng, wat moet ze doen als een jongen haar wilt zoenen? En nu is ze verliefd op Max, maar die ziet haar niet staan.
Tara is wel een lekkere flirt maar is nog nooit verliefd geweest, ze weet niet hoe dat voelt. Het is voor alletwee dan ook heel spannend als Lot gezoend heeft (maar niet met Max) en Tara smoorverliefd is. Ze mailen zich gek naar elkaar. Maar Lot is nog steeds verliefd op Max, hoe kan ze nou zorgen dat Max haar ook leuk gaat vinden.
Tara geeft haar advies, maar of dat allemaal nou zo goed uitpakt?? Ondertussen moet Tara wennen aan het leven in Frankrijk, ze spreekt de taal niet goed, haar ouders zijn haast nooit thuis en ze is superverliefd op Julien...

Leuk meidenboek. Alles draait om jongens, kleren, schoenen, tassen, een beetje om school maar vooral om de vriendschap tussen de twee girls.


ISBN 9026112513 | Hardcover | 96 pagina's | Uitgeverij De Fontein | 2007
Leeftijd: 10+

© Dettie, mei 2007


Lees de reacties op het forum en/of reageer:

 

100% Love 100% Love


Klein boekje, nog geen honderd bladzijden, echt iets voor kinderen die best willen lezen, maar die niet erg enthousiast zijn. Voor meiden denk ik, ik kan me niet voorstellen dat een jongen dit wil lezen.
Een beperkte doelgroep dus...
Zij lezen dan een heel modern bouquetboek. Het is in de vorm van mails die twee meiden van veertien elkaar sturen. Ze waren dikke vriendinnen, maar een van hen, Tara, is net verhuisd naar Parijs. Dat maakt het contact een stuk lastiger, terwijl ze elkaar juist nu hard nodig hebben. Hun wereld is compleet veranderd: Lotte is net naar de middelbare school, Tara moest natuurlijk ook naar een andere school, en dan die jongens...
Het zijn echte tieners, die zich druk maken om hun uiterlijk, en zich van alles in het hoofd halen als het gaat om datzelfde uiterlijk en hun gedrag: hoe komen ze over op de jongens? Als ik dit doe, dan doet hij vast dat, en als ik me zo gedraag, dan denkt hij natuurlijk zo. Het lijkt wel of ze zich daar de hele dag mee bezig houden: uiterlijk, jongens, en natuurlijk zoenen...
Ik moest er wel om lachen, ben ik zou zelf ook zo geweest? Vast niet...

"Ik heb groot nieuws! Julien heeft me gezoend!!! Ik ben zo blij, mijn wang gloeit al de hele dag! Oké, het was een gelukkig-nieuwjaar-zoen. En hij was op mijn wang. Maar toch, het was zooowww fijn! Hij legde zijn hand op mijn schouder, keek me best wel lang aan en toen gaf hij mij een zoen op mijn wang. Maar best wel dicht bij mijn mond. En volgens mij duurde de zoen wel lang, is dat een teken? Zou hij dat expres gedaan hebben? Ik bedoel, je geeft gelukkig-nieuwjaar-zoenen toch niet zomaar valk bij iemands mond??? Ik sta al een uur voor de spiegel om te kijken hoe ik keek. Weet je, ik ben bang dat ik mijn lippen te lang getuit heb, zoals je doet wanneer je een zoen geeft. En ik zie er zo raar uit als ik dat doe! Ik lijk net een VIS!!!"

Nou ja...


ISBN 9026112513 | Hardcover | 96 pagina's | Uitgeverij De Fontein | 2007
Leeftijd: 10+

© Marjo, mei 2007


Lees de reacties op het forum en/of reageer: