Mirjam Oldenhave

Toon alleen recensies op Leestafel van Mirjam Oldenhave in de categorie:
Mirjam Oldenhave op internet:
 

Lief, liefde, geliefd Lief, liefde, geliefd


De titel vond ik eerst maar raar, maar als het wordt uitgelegd in het boek dan is het ineens heel logisch, en leuk gevonden. Ik verklap het verder maar niet.
Het verhaal gaat over een meisje dat erg bitsig is, en steeds maar rotopmerkingen maakt tegen iedereen. Daar is natuurlijk niet iedereen van gediend, sommigen zijn zelfs zo gevoelig dat ze bang zijn voor die kattenkop.
Jessy is er daar een van. Maar ze krijgt er zo schoon genoeg van, dat ze ineens in opstand komt en er ook nog in slaagt andere kinderen uit de klas, die zich het slachtoffer van Samira's opmerkingen voelen. Ze bedenken een plannetje om wraak te nemen. Alleen al daardoor groeit Jessy's zelfvertrouwen zo dat ze contact durft te maken met de knapste jongen van de klas. En ze wordt verliefd.

Het verhaal wordt om en om verteld door de pester en haar slachtoffer, en langzaam zie je hoe de rollen omgedraaid worden. En alles blijkt niet zo te zijn zoals het er uit ziet.
Weer een mooie manier om kinderen toch iets duidelijk te maken. Iets wat ze vast wel weten, maar o zo moeilijk is om ernaar te leven: dat iedereen, maar dan ook iedereen de moeite waard is!


ISBN 9789021617299 | Hardcover | 100 pagina's | Uitgeverij Ploegsma | 2006
Leeftijd: 10+

© Marjo, oktober 2007


Lees de reacties op het forum en/of reageer: