Hetty van Aar

Toon alleen recensies op Leestafel van Hetty van Aar in de categorie:
Hetty van Aar op internet:
 

Het dagboek van Emma Het dagboek van Emma
For girls only!: Deel 2


Hetty van Aar schreef intussen al een flink aantal boeken in de serie ‘For girls only’ waarin alle belevenissen van de vriendinnengroep verteld worden.
Yelien, Eline, Emma en Kato maken van alles mee, en zijn om beurten de verteller.
Wie zou de verteller zijn in ‘Het dagboek van Emma’?  Als je uit eerdere avonturen een twaalfjarig meisje kent dat op 30 juni jarig is, graag knutselt, tekent en met lapjes frutselt; een meisje dat met papa en mama, haar kleine zusje en poesje Mimauw een gezin vormt, dan zit je goed. Emma natuurlijk!

In dit boek kondigen haar ouders een belangrijk gesprek aan. Natuurlijk heeft Emma meteen contact met haar vriendinnen: wat zou het zijn? Een broertje of zusjes, denkt Kato. Vast een bijzondere vakantie, zegt Ellen. O jee, misschien gaan ze scheiden, oppert Eline.
Dat laatste blijkt het gelukkig niet te zijn, Emma zat wel even in haar piepzak. Het goede nieuws is dat ze in de vakantie gaat logeren bij oma. Nu zal ze haar vriendinnen al die tijd niet zien, maar daar staat tegenover dat ze een eerdere best-friend, Paulien, weer zal zien, en haar beste vriend Finn! Dus Emma verheugt zich erop.

Het wordt een vakantie met veel heerlijke appeltaart  - oma wil haar geheime recept niet verklappen! - een aantal feesten met natuurlijk al de oude vrienden om haar heen. Maar met Finn is iets aan de hand! Waarom doet hij zo raar?

In dagboekstijl wordt het verhaal verteld, waarbij Emma haar talent voor handvaardigheid laat zien. Er staan tekeningetjes, tussen de tekst, ze vertelt hoe ze kaarten en cadeautjes maakt en denkt intussen na over de dingen van het leven. Ze beseft bijvoorbeeld dat ook volwassenen ooit jong waren; dat dieren geen vanzelfsprekende aanwezigheid zijn en nog meer van dit soort dingen. Hierdoor heeft het boek net iets meer dan dat het alleen maar een meidenboek is. Dat is het natuurlijk wel: ze mailen en sms'en wat af en uiterlijk en kleding zijn belangrijk. Maar wat wil je anders bij meisjes van twaalf jaar, voor wie dit een leuke serie is.

En willen de dames meer dan is er de site: www.for-girls-only.be

Hetty van Aar (1948) verhuisde toen ze drie jaar was ze naar Noord-Brabant. En daar woont ze nu nog steeds, met haar man en zes kinderen, hoewel ze tussentijds een paar jaar in het Midden-Oosten heeft gewoond.


ISBN 9789022330227 | Paperback | 171 pagina's | Uitgeverij Manteau | juli 2014
Leeftijd: 10+

© Marjo, 26 juli 2014


Lees de reacties op het forum en/of reageer: