Gerard van Gemert

 

Buitenspelval Buitenspelval
De voetbalgoden: Deel 7


Het is altijd heerlijk als er als er weer een nieuw deel uit de serie De voetbalgoden binnenkomt. Dat boek wordt dan het liefst dezelfde dag nog gelezen. Zo ook nu, gisteren ontvangen vandaag alweer uit.

In het jeugdelftal van Kick '69 is een nieuwe spits, Santino, en hij is de zoon van de voorzitter. Stijn heeft het vermoeden dat Santino daarom bij Kick'69 mag spelen. Kick'69 staat bekend om zijn goede jeugdopleidingen en niet iedereen kan zomaar bij Kick'69 gaan voetballen.
De gemoedelijke Storm is wat milder maar helemaal ongelijk kan hij Stijn niet geven. Zo goed is Santino inderdaad niet, er zijn wel betere jeugdspelers zoals bijvoorbeeld bij hun vorige club FC Rapitas. Santino wil  graag als spitsspeler opgesteld worden en is nogal arrogant over zijn spel, tot ergernis van Stijn.

Maar al snel gaat de aandacht van de jongens naar iets anders. Bastiaan Passa, een van hun tegenstanders van die dag, stelt zich voor en vertelt dat zijn broer Stefan erg ziek is, hij heeft niet zo lang meer te leven. Stefan wil heel graag eens in contact komen met supervoetballer Bert Pringel. Hij vraagt of Stijn en Storm dat eventueel kunnen regelen voor het misschien te laat is. Dit verzoek leidt uiteindelijk tot een grote inzamelingsactie zodat  Stefan een heel dure maar mogelijk levensreddende operatie kan ondergaan.
Ondertussen rommelt het heel erg bij Kick'69 en vooral tussen Stijn en Storm en Santino en zijn vader, de nieuwe voorzitter.
Er gebeurt iets heel vreemds in de kleedkamer en daardoor is het nog maar de vraag of de twee vrienden bij Kick'69 kunnen blijven spelen. En die arme Storm heeft ook nog last van jaloezie, zijn vriendin Femke lijkt belangstelling voor een andere jongen te hebben...

Opnieuw heeft Gerard van Gemert weer een heel spannend verhaal weten te schrijven rond Stijn en Storm en hun grote held Bert Pringel. Dit keer komt goed naar voren hoeveel de twee jongens voor elkaar over hebben. Er gebeurt iets met Stijn waardoor zijn hele toekomst  gevaar loopt maar Storm blijft zijn vriend, door dik en dun. Dan moet zijn toekomst ook maar anders worden vindt hij.
Dat Femke eventueel belangstelling voor een andere jongen zou hebben is niet zo vreemd. Storm is best wel gek op haar maar voetballen gaat voor alles! Als Femke dat maar begrijpt...

Opnieuw ook een zeer prettig verhaal dat niet alleen over voetbal gaat, al is dat wel bijna het belangrijkste voor Stijn en Storm. Maar naast het voetballen hebben ze ook nog een privéleven en dat maakt dat de verhalen nog meer aanspreken.  Je hebt het gevoel dat je de jongens kent.
De zwart-wit afbeeldingen in het boek gemaakt door Mark Janssen, worden nog steeds beter, er straalt nu actie uit terwijl ze in de eerste delen nogal statisch waren.
Ik kijk alweer uit naar het volgende deel van De Voetbalgoden...


ISBN 9789044814149 | Gebonden | 165 pagina's | Clavis Uitgeverij | oktober 2010
Leeftijd: 10+

© Dettie, 24 november 2010


Lees de reacties op het forum en/of reageer: