Rick Yancey

Toon alleen recensies op Leestafel van Rick Yancey in de categorie:
Rick Yancey op internet:
 

De oneindige zee De oneindige zee
De vijfde golf trilogie: Deel 2


Pepper de ik-verteller, zit met vier andere mensen verscholen in een huis: Cassie, Ben, Sam en  Pondcake. Het is niet veilig weten ze, ze worden opgejaagd. Door wie?
Er heeft een catastrofe plaatsgevonden, meerdere zelfs, want de mensheid is danig uitgedund door eerdere rampen: een virus, aardbevingen, tsunami’s, en nu is er sprake van de Vijfde Golf: kinderen worden geboobytrapt en gestuurd naar de plekken waar mensen zich verschuilen.

Evan Walker ‘een wezen dat ons duizenden jaren vooruit is’ is hun helper. Hij is geen normaal mens, maar hij is verliefd geworden op Cassie, en heeft zijn eigen volk in de steek gelaten. Maar Pepper vertrouwt hem niet. Hem niet en de Anderen niet.
Ze wil naar de Grotten, naar het Zuiden om een veilige plaats te zoeken, Daar zal het in ieder geval warmer zijn dan waar ze nu zitten. Het meisje Theekop wil mee, en als ze toch achtergelaten wordt verlaat ze het veilige huis om toch achter Pepper aan te gaan.
Evan Walker komt terug, maar heeft een Ander in zijn kielzog die het niet zo goed meent met de aardsen. Kan Evan hen redden, of zal hij zelf ten prooi vallen aan de Anderen?
Zo splitst de groep zich, zonder dat ze van elkaar weten wat de ander meemaakt. Komt Pepper nog wel terug?

Wie  kun je vertrouwen? Dat is de belangrijkste vraag voor alle personages.  Het is de basis van dit verhaal. Vertrouwen op een ander die je in het ‘normale’ leven niet gekend hebt. Vertrouwen op het feit dat ze niet in handen van de Anderen zijn gevallen en als lokaas dienen. Vertrouwen dat ze niet op eigen gewin uit zijn. 


Het duurde even voor ik begreep wat er allemaal aan de hand was in de wereld waar Cassie en Pepper de hoofdpersonages zijn. Blijkt het een tweede deel te zijn! Tja... Toen ik eenmaal toch in het verhaal verzeild was geraakt was dat probleem al snel vergeten.
Ik werd meegesleurd in een apocalyptische wereld waarin enkele overblijvers moeten zien te overleven.
Er zijn al veel van dit soort verhalen verschenen, die net als deze trilogie van Rick Yancey zich prima lenen voor een verfilming. Het boek is al zo geschreven dat je moeiteloos voor je ziet wat er gebeurt. De hoofdstukken worden steeds vanuit andere personages geschreven, waardoor de spanning nog eens oploopt. Vlot geschreven en spannend is het met de vele actiescènes, soms huiveringwekkend, het is geen boek voor watjes. En ja, ik wil weten hoe het afloopt.


ISBN 9789400505469 | Paperback | 336 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | april 2015
Vertaald uit het Engels door Fanneke Cnossen | Leeftijd: 15+

© Marjo, 22 juli 2015


Lees de reacties op het forum en/of reageer: