Becca Fitzpatrick

Toon alleen recensies op Leestafel van Becca Fitzpatrick in de categorie:
Becca Fitzpatrick op internet:
 

Hush, hush saga 1: Hush, hush Hush, hush saga 1: Hush, hush


Na de dood van haar vader woont de zestienjarige Nora Grey alleen met haar hardwerkende moeder op een afgelegen boerderij in Maine. Ze is er veel alleen maar dat was nooit een probleem.
Alles verandert als de coach zijn biologielessen over voortplanting gaat geven. Hij geeft zijn leerlingen andere plaatsen, waardoor Vee, de beste vriendin van Nora  - ‘mijn on-tweelingzus’ - niet meer naast haar zit, maar die ene jongen, een zittenblijver.

Patch Cipriano, twee jaar ouder, is een raadselachtige jongen. Door de eisen van de coach raakt Nora meer betrokken bij haar nieuwe buurman dan ze wil, en voor ze het beseft is ze verliefd. Maar dat kan helemaal niet. Dat wil ze niet! Maar hij wel:

‘Ik kan me niet voorstellen waarom je zo geïnteresseerd bent.’
Hij schudde langzaam met zijn hoofd. ‘Geïnteresseerd? We hebben het over jou. Ik ben gefascineerd.’ Hij glimlachte en het was een fantastische glimlach. Mijn hart sloeg op hol. Mìjn hart.’


Behalve Patch duikt er nog een jongen op in haar leven: Elliot. Die heeft een vriend, Jules, op wie Vee meteen verliefd is. Zij zit Nora achter haar vodden om uit te gaan met hun vieren, en zelfs een weekend te gaan kamperen. Nora voelt daar niets voor. Maar zij die altijd zo verstandig was, is helemaal in de war. Er gebeuren zulke vreemde dingen. Al weet ze niet eens zeker of ze wel gebeuren.
En een duister figuur die zich verstopt onder een zwarte capuchon duikt steeds op. Is het Patch? Of Elliot? Of misschien nog iemand anders? En waarom is de schoolpsycholoog die haar hielp de dood van haar vader te verwerken ineens verdwenen? Moet ze diens plaatsvervanger zomaar alles vertellen?
Haar wereld staat op zijn kop. Ze weet niet meer wie ze wel en wie ze niet moet vertrouwen.
De afgelegen boerderij voelt niet veilig meer.

Het boek begint met een proloog, die zich afspeelt in Frankrijk, in 1565. Chauncey, hertog van Langeais, komt een vreemde jongen tegen. ’Ik heb iets van je nodig en ik ga niet weg voor ik het heb.’ zegt die. Ook vertelt hij Chauncey dat hij de zoon van een Nephil is, een gevallen engel.
Chauncey ziet dat de jongen littekens heeft op zijn rug, in de vorm van een omgekeerde V.
‘Ben jij ... gevallen?’ vraagt hij. ‘Je vleugels zijn eraf gehaald, of niet?’

Het duurt een hele tijd voor er in het heden ook sprake is van Nephilim, gevallen engelen, maar wees er zeker van: daar draait het verhaal om. Dit is het eerste deel van een vierdelige serie.
Een lekker te behappen verhaal over tieners, over aantrekkingskracht, twijfels en hoe ze zich ontwikkelen. Het is net geen thriller, maar heeft wel een fijne spanningsboog. Dat met een beetje zwijmelen: hier smullen jonge meiden van!


ISBN 9789048829002 | Paperback | 349 pagina's | Uitgeverij Moon | 2015
Vertaald uit het Engels door Elsbeth Witt | Leeftijd: 15+

© Marjo, 02 juni 2016


Lees de reacties op het forum en/of reageer: