Thea Stilton

 

De prins van Atlantis De prins van Atlantis


Elisabetta Dami is degene die de Geronimoserie bedacht. Een gouden idee, als je ziet hoe ongelooflijk veel boeken er intussen al verschenen zijn over deze muis. En niet alleen over Geronimo, maar ook over zijn jongere zus, Thea, over Joe Carrot, over de superhelden en over Oscar Tortuga.
Met daarnaast nog de Fantasiaboeken, de stripboeken, en nog veel meer.
In dit boek waarin Thea Stilton de hoofdpersoon heet te zijn, gaat het meer over de vijf vriendinnen die zichzelf de Thea Sisters noemen. Zij zijn studentes, en hebben nu vakantie. Eigenlijk hebben ze allerlei plannen, Colette was al op het vliegveld, maar als Paulina haar en de anderen, Nicky, Violet en Pamela vraagt om te helpen, zijn de vijf muizinnen al snel bij elkaar.
Paulina heeft namelijk op het strand een jongeman gevonden, een bijzondere jongeman. Hij heeft een lichtblauwe huid en blauw haar. As hij praat lijkt hij te zingen, maar daar begrijpen ze niets van. Zoals hij hen ook niet begrijpt. Natuurlijk vragen ze hulp aan Thea, die de juiste mensen kent, om het raadsel op te lossen.
Maar er zijn kapers op de kust. Eerst is er Vanilla die denkt goede sier te kunnen maken met de vreemdeling. Ze ontvoert hem naar haar jacht. Maar de muizinnen halen hem weer terug, al hebben ze nu iemand die zich voordoet als professor Quasar achter zich aan. Hij en  zijn assistent lopen danig in de weg, als de vijf het raadsel oplossen en de jongen willen helpen.

Het boek is ontzettend mooi vormgegeven. Natuurlijk is er het gebruikelijke Geronimo-concept: veel primaire kleuren, woorden in kleur, en pagina’s helemaal getekend. Er is informatie, over Atlantis, over de zijderoute, Lissabon, Istanboel en  Ethiopië.
De blauwe jongen heeft zijn eigen verhaal, op blauwe pagina’s, hij heeft ook een geheim dagboek, dat achterin het boek toegevoegd is.
Dit boek is dikker dan de doorsnee Geronimoboeken. Alleen al daardoor eist het meer van de jonge lezers. Ook is het taalgebruik wat moeilijker.
Een extraatje bij dit boek is de loep die je vastmaakt aan een lintje. Met die loep kun je in bepaalde kadertjes letters lezen die anders onzichtbaar blijven.
Ik ben zeer gecharmeerd van de Thea Sisters!


ISBN 9789085921622 | Hardcover | 375 pagina's | Uitgeverij De Wakkere Muis | juni 2011
Vertaald uit het Italiaans door Pauline Akkerhuis | Leeftijd: 10+

© Marjo, 11 augustus 2011


Lees de reacties op het forum en/of reageer: