Mirjam Oldenhave

Toon alleen recensies op Leestafel van Mirjam Oldenhave in de categorie:
Mirjam Oldenhave op internet:
 

Ik, ik! Ik, ik!


Julia woont alleen met haar vader. O ja, en met Mick, de afgekeurde blindengeleidehond, die haar beschermt tegen onheil. Als haar vader bijvoorbeeld een glas laat vallen in de keuken, gaat de hond zo liggen dat Julia de keuken niet meer in kan..tot haar vader het glas heeft opgeruimd.
Het is vakantie, en Julia zoekt haar vriendin Britt op. Die woont in hetzelfde huis, maar een ander appartement. Als ze in het park zijn, ontmoeten ze een jongen die bepaald niet verlegen is. Reggie heet hij, en hij is weg van de hond... als Julia hem in een opwelling vraagt om te komen eten, doet hij dat. Julia's vader gaat die avond op stap met zijn nieuwste vriendin. Hij heeft Julia in zijn eentje opgevoed, haar moeder is gestorven in het kraambed. Ze waren niet getrouwd, maar hij had haar wel beloofd dat als er iets zou gebeuren hij hun kind in huis zou nemen, al was hij pas twintig.
De ouders van haar moeder willen geen kontact omdat ze dan teveel herinnerd worden aan de dood van hun dochter. Ze hebben het goed samen, maar als die avond Reggie komt en vragen stelt, beseft Julia dat er iets in het verhaal van haar vader niet klopt. Ooit heeft ze hem namelijk over de telefoon horen zeggen:
"als alles anders was gelopen, dan had ze nu een vader en een moeder en een zus gehad."
Doordat Reggie aandringt en ook Britt meer wil weten, vraagt Julia het haar vader. Maar die draait eromheen, geeft vreemde antwoorden. Daar kunnen de kinderen het niet bij laten zitten, en verder speuren leidt tot de ontdekking dat Julia een tweelingzus heeft, en dat die in Nijmegen woont. Het is vakantie, Britt heeft een broer in Nijmegen, logisch toch dat ze gaan zoeken??

Mirjam Oldenhave vertelt een leuk en spannend verhaal dat helemaal past bij de fantasie van een kind. Zomaar een tweelingzus hebben, dat is reuze leuk toch?
De feiten zijn misschien niet helemaal realistisch, maar dat hindert niet. Het is wel overtuigend verteld, en er zit veel humor in. Erg leuk boek.


ISBN 9026995504 | Hardcover | 128 pagina's | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | september 2005
Leeftijd: 10+

© Marjo, juli 2007


Lees de reacties op het forum en/of reageer: