Masja van den Berg

Toon alleen recensies op Leestafel van Masja van den Berg in de categorie:
Masja van den Berg op internet:

  Categorie: Recensies 10-12jr

Superromantisch Liefdesboek van Britt & Masja Superromantisch Liefdesboek van Britt & Masja
Dat heb ik weer!


Als jong en zeer romantisch meisje kon ik heerlijk wegzwijmelen bij beeldromannetjes en vaak tekende ik plaatjes na uit die boekjes. Die getekende prins op het witte paard was het toch wel helemaal... Ook de Tina was favoriet al was die meer voor jongere meisjes.
Bij het bekijken en lezen van dit boek komt dat gevoel weer terug. Britt en Masja hebben ook een pagina in de Tina en de kleurplaten die er in staan doen wel denken aan de beeldromannetjes.

In dit Superromantisch Liefdesboek boek staan allemaal meidendingen die je toentertijd ook allemaal erg belangrijk vond en antwoord gaven op de vele vele vragen die je had. Bijvoorbeeld: Hoe voelt verliefd zijn eigenlijk? Hoe weet je dat je verliefd bent? Hoe kun je zorgen dat iemand verliefd op jou wordt? Wat doe je als je liefdesverdriet hebt?  enz.

Britt, bekend van de vier 'Dat heb ik weer' boeken, geeft overal antwoord op. Ook vertelt ze het mooie verhaal over hoe erg ze in de war was toen er een nieuwe jongen in haar klas kwam. waarom kreeg ze steeds een rood hoofd als hij naar haar keek en waarom droomde ze dat ze samen stonden te zoenen? Ze is stapelgek op haar vriend Dave, dus waarom heeft ze dan van die vreemde gevoelens als ze Daniël ziet?

Naast dit bovenstaande staat er nog veel meer in dit boek. Je kunt kijken of het sterrenbeeld van die jongen die jij zo leuk vindt wel bij die van jou past.  Je kunt ook  jouw vriend letterlijk versieren dankzij de romantische versieringen die in het boek staan. Je kunt ze uitknippen en rond een foto van hem plakken. Verder staan er veel tips en testjes in, bijvoorbeeld over romantische uitstapjes, beautytips, weetjes over zoenen, heel lekkere recepten om jezelf en je lover te verwennen en nog veel meer.

Dit tweede in deze vorm uitgegeven 'Dat heb ik weer!' boek is een echt zwijmelboek vol romantiek geworden. Britt plaatst doorheen het boek korte berichtjes getiteld 'Dat heb ik weer!' waarin de testjes staan of dingen die ze beleeft heeft. Elke keer reageren drie dezelfde personen daarop waardoor je als lezer zelf ook na kunt gaan denken en een mening kunt vormen over wat er in het berichtje staat.

Zelf vind ik het wel apart dat er kleurplaten en romantische slingers die je zelf kunt inkleuren in staan die totaal niet kinderachtig zijn. Ergerlijk vind ik dat Britt steeds egt schrijft in plaats van echt. Maar daar zullen fans van de populaire Britt zich weinig van aantrekken. Sterker nog, superromantische meiden zullen heel erg genieten van dit fraai verzorgde boek.

(Masja is de dochter van Carry Slee, Britt is de hoofdpersoon in de 'Dat heb ik weer' boeken)


ISBN 9789049925451 | Paperback | 108 pagina's | Uitgeverij Pimento | augustus 2012
Leeftijd: 12+

© Dettie, 02 september 2012


Lees de reacties op het forum en/of reageer:

 

Megacool opkikkerboek van Britt en Masja Megacool opkikkerboek van Britt en Masja
Dat heb ik weer!


Een boek voor meiden die weleens een dipje hebben en een opkikkertje kunnen gebruiken. Britt is de hoofdpersoon van de Dat heb ik weer! serie van Carry Slee en Masja is de dochter van Carry Slee.

Het boek begint met tips over flirten. Hoe flirt je eigenlijk met die leuke jongen... Er staan allemaal tips van meiden in die je verder kunnen helpen met flirten. Daarna is er uitleg over astrologie en elk sterrenbeeld wordt uitgebreid besproken. Je kunt denken, 'dat kan ik in elk tijdschrift lezen' maar wel bijzonder is de romantische kleurplaat die bij elk sterrenbeeld staat. Het zijn echt kleurplaten voor oudere meiden.
Het hele boek staat verder boordevol met tips zoals auditietips en opkikkertips en natuurlijk mailtjes en nog meer tips maar dan van Britt in de vorm van 'Dat heb ik weer!' berichtjes.
Er staat ook nog een vrolijk verhaal in over Britt, Puck, Dave en... de heel bijzondere Lucky! Ze beleven weer heel wat met z'n allen.

Achterin het boek staan nog allemaal dingen die je zelf kunt maken zoals een mooie wikkelrok of het BF (Best Friends) spel dat bestaat uit kaartjes met vragen en de voorkant kun je zelf inkleuren. Ook kun je een CD-hoesje maken voor iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken en een heel mooie rand voor een fotolijstje dat je zelf kunt inkleuren en daar kun je dan een leuke foto van jou met je BF instoppen of iets anders en dat cadeau geven (of zelf houden). Of een leuk etiket om je waterflesje er leuker uit te laten zien. Ook staan er allemaal troostrecepten in. Wat dacht je van een lekkere chocolade-laagjes-taart?

Persoonlijk word ik een beetje moe van dit soort boeken met al dat gebabbel en die tips, mailtjes en losse blokjes. Het schrijven van egt in plaats van echt... vind ik écht vreselijk. Het langere verhaal over Britt springt erg van de hak op de tak, aanvankelijk dacht ik dat er stukjes vergeten waren. Uiteindelijk blijkt het verhaal wel te kloppen maar er is elke keer even verwarring.
Maar toch is dit boek minder 'erg' omdat het niet als leesboek is aangekondigd maar als doeboek en dan weet je dat je geen verhaal aan één stuk kunt verwachten.

Apart vind ik de kleurplaten, geen beertjes of poppetjes maar mooie romantische tekeningen. Daardoor vind ik het boek toch een dikke plus waard. Er staat zo enorm veel in het boek om te doen, te lezen en te maken, er zit zelfs in de achterflap een enorme retro-bloemenposter die je kunt inkleuren, dat je gewoon vergeet waarom je verdrietig of in een dipje was en vanzelf weer vrolijk wordt. Het is daardoor wel een opkikkerboek geworden.


ISBN 9789049925109 | Hardcover | 128 pagina's | Carry Slee | november 2011
Leeftijd: 12+

© Dettie, 25 december 2011


Lees de reacties op het forum en/of reageer: