Marion van de Coolwijk

Toon alleen recensies op Leestafel van Marion van de Coolwijk in de categorie:
Marion van de Coolwijk op internet:
 

MZZLmeiden en de papparazzi MZZLmeiden en de papparazzi
MZZLmeiden: Deel 2


Op de flap staat 'een fris en sprankelend meidenboek'.
Dat is helemaal waar (eindelijk eens een flaptekst die niet liegt).
Het is deel twee over de Mzzlmeiden.
In deel een is verteld hoe drie meiden, die elkaar niet kennen, op de dag van hun zestiende verjaardag een erfenis krijgen waar ze geen flauw vermoeden van hadden.
Ze zijn een drieling, hun moeder is overleden en hun vader, daar krijgen ze minimale informatie over. Maar ze weten hem te vinden en het is notabene de zanger van een beroemde Engelse band!


Als dit boek begint hebben ze kennis gemaakt met hem, hij omarmt hen vol enthousiasme. Het boek vertelt verder hoe ieder van de meisjes omgaat met de verandering van hun leven, die ook een omwenteling in hun denken, doen en laten zal betekenen. Een van hen is altijd idolaat geweest van de beroemde man, en het vergt een hele omslag om hem nu als vader te zien, en dat het zwijmelen dat ze altijd gewoon vond, nu ineens niet meer kan. Gelukkig voor haar is er een knappe assistent...
Terwijl ze hun vader verder leren kennen maken ze kennis met de opdringerige pers, de paparazzi, die zoals we weten alle trucjes uit de kast trekken om maar nieuws over een beroemdheid te kunnen plaatsen in hun kranten en roddelblaadjes.


Het boek leest als een trein, is nergens overdreven. Hoewel ze dat idool misschien een andere rol zouden toekennen, zou het de fantasie van ieder pubermeisje kunnen zijn en alleen daarom al is het boek geslaagd.
Deel een staat overigens op de shortlist voor de Jonge Jury.


ISBN 9789026131509 | Paperback | 190 pagina's | Uitgeverij De Fontein | november 2005
Leeftijd: 12+

© Marjo, april 2007


Lees de reacties op het forum en/of reageer: