Maren Stoffels

Toon alleen recensies op Leestafel van Maren Stoffels in de categorie:
Maren Stoffels op internet:
 

Sproetenliefde Sproetenliefde


Amber, de vertelster van het verhaal, is al jaren innig bevriend met Ezra, maar dat ze verliefd is geworden op de nieuwe leraar Nederlands, dat durft ze haar niet te vertellen. Die leraar, Thijs Bilder is een knappe jonge man, vlot en spontaan in de omgang, en iedereen loopt wel met hem weg, maar verliefd op een leraar!! Dat is nog een taboe. Ze kan het alleen kwijt op de muur van die verafgelegen wc, boven in de school, waar een onbekende antwoord geeft op haar hartenkreten.

Amber is dyslectisch, wel een probleem als je het ineens zo waanzinnig fijn vind om naar Nederlandse les te gaan, maar ze doet nu nog meer haar best.

In haar klas zit ook Robin, een nieuwe jongen, die nog geen woord heeft gesproken. Er is vast iets met hem, maar niemand weet wat dat is. Als Thijs Amber bij zich roept en haar aanspoort een boek te lezen, wijst Robin haar zwijgend op een boek dat haar vast wel zal aanspreken. Thijs vindt het eigenlijk niet zo geschikt, het is een jeugdboek, maar als Amber belooft dat zij Robin aan het praten krijgen zal, geeft hij toe. Als dat lukt, hoeft ze maar een enkel boek te lezen.

Dus zoekt Amber toenadering en ontdekt dat ze Robin heel aardig vindt. Ze neemt het voor hem op als de pestkoppen in de klas het weer op hem gemunt hebben. Vooral ook tijdens het schoolkamp dat ze in Engeland doorbrengen, met natuurlijk Thijs als leider.

Een lekker meidenboek, het leest vlot weg. Diep gaat het niet, maar ach... moet dan dan?


ISBN 9789025851262 | Hardcover | 144 pagina's | Uitgeverij Leopold | 2007
Leeftijd: 12+

© Marjo, december 2007


Lees de reacties op het forum en/of reageer: