Jette Schröder

Toon alleen recensies op Leestafel van Jette Schröder in de categorie:
Jette Schröder op internet:
 

Zomerliefde Zomerliefde


Het is zomervakantie en Lot, de ik-verteller heeft er zin in! Haar vader heeft een baantje voor haar geregeld op zijn bedrijf, als kantinemedewerkster, en met Marleen, haar beste vriendin, zal ze vaak gaan zwemmen in het Bosbad. En Jessica, een vroegere vriendin van Marleen, komt vanuit Parijs naar Nederland, dat lijkt haar ook heel gezellig. Jessica schrijft een blog over mode en uiterlijk, en van Marleen heeft Lot daar al heel wat over gehoord. Ondergaan ook, want ze is geregeld proefkonijn, al verloopt dat niet altijd even goed. Lot heeft een oogje op David, die een klas hoger zit. Zou hij ook komen zwemmen?

Een spannende zomer zal het worden. Het leven lacht haar toe, als ze haar werk bij Sjaan heel leuk blijkt te vinden, en David inderdaad geregeld komt zwemmen. Hij lijkt ook wel aandacht voor haar te hebben. Maar waarom vindt Timo, de vriend van broer Bas, dat ze beter niet om kan gaan met David? Wat een onzin. Timo is een aardige jongen, en als badmeester, samen met Bas, is hij een heel geschikte knul, maar hij moet zich niet haar bemoeien.

Helaas is Timo niet de enige smet op een heerlijke zomer: Marleen ziet haar niet meer staan als Jessica er eenmaal is. En die Jessica is een onuitstaanbaar wicht! Op het werk gebeurt ook van alles: haar vader wordt beschuldigd van diefstal en fraude! Zal Lot de mensenkennis die ze op haar werk blijkt te hebben ook kunnen toepassen op haar eigen situatie?

Ik heb het idee dat de personages een jaar of vijftien zijn, maar dat wordt niet duidelijk uitgesproken. Door de grote inbreng van Bas en Timo die al aan een vervolgstudie toe zijn, lijkt het boek me minder geschikt voor kinderen vanaf tien jaar, zoals de informatie aangeeft. Jongeren die al op de middelbare school zitten, meisjes, die dus twaalf, dertien jaar zijn, dat lijkt me een betere doelgroep.

Het is een vlot geschreven verhaal over een zomer vol wederwaardigheden zoals een tiener dat meemaakt. Het baantje van Lot,  met zijn besognes, biedt enig tegenwicht aan het verhaal over verliefdheid en jaloezie. Erg diep gaat het niet, maar dat willen die meisjes van twaalf ook niet. De tekst wordt doorbroken door testjes die helpen een keuze te maken voor het type jongen waar je op valt: de zorgzame en sportieve Timo, de zelfverzekerde  en ijdele David, de vrolijke spontane Stefan of de rustige en betrouwbare Bas.

Meer liefdestestjes, liefdesdossiers en liefdesadvies van Jette op www.jouwlovestory.nl


ISBN 9789048824243 | Hardcover | 176 pagina's | Uitgeverij Moon | mei 2015
Leeftijd: 10+

© Marjo, 29 juli 2015


Lees de reacties op het forum en/of reageer: