Jennifer Peersmann

Toon alleen recensies op Leestafel van Jennifer Peersmann in de categorie:
Jennifer Peersmann op internet:
 

Het mysterie van de leeuwentroon Het mysterie van de leeuwentroon


Dit verhaal gaat over het geheim van de Ark. De koning van Sion heeft een tempel gebouwd voor de Gouden Ark, maar toen hij kwam te overlijden werd de Ark niet teruggevonden. Had de koning een geheime bergplaats gemaakt? En bevindt de Ark zich daar nog steeds? Of is hij meegevoerd naar Egypte, bij de verovering van Sion door een Egyptische farao?
Archeologen en geleerden zijn er nog steeds naar op zoek.
Voor de duidelijkheid: Sion is de oude naam voor Jeruzalem.

Jennifer Peersman, die zelf archeologe is, heeft een eigen versie van het verhaal gemaakt. Een spannend avontuur waarin twee kinderen er achter proberen te komen, wat voor snode plannen Shakran, de minister van handel,  aan het smeden is, nu koning Jachin op reis is. De elfjarige Eden heeft wel een reden om de man in de gaten te houden: zijn vader was werkzaam als paardentrainer in de stallen van de koning, toen Shakran hem ervan beschuldigde dat hij Koptische paarden gestolen zou hebben. Edens vader en dus het hele gezin is daardoor uit de gratie gevallen, en ze wonen nu in een armoedig huisje in een slechte wijk, en hebben het erg arm.

Gelukkig laat Ariella, zijn vriendinnetje, hem niet vallen en omdat zij vlak bij het paleis woont, kan Eden in ieder geval zijn paard af en toe bezoeken. En... hij kan proberen er achter te komen wat er waar is van de verhalen rondom de gouden leeuwentroon. Hij ziet dingen waar hij geen verklaring voor heeft: in de straten zijn Egyptenaren pratend met Shakran, ze hebben vaten met water op hun karren; hij ziet een gouden leeuw, en wil weten wat er aan de hand is.
De kinderen besluiten de koning terug te roepen - Shakran wil vast de gouden troon stelen! - en reizen hem zelfs achterna. Maar Shakran lijkt alles in de gaten te hebben, ze komen onverrichterzake weer terug in Sion en worden zelfs opgesloten. Blijkbaar zitten ze de minister behoorlijk in het vaarwater. En hij is nietsontziend.

Het verhaal speelt zich 2947 jaar geleden af. Een vreemd jaartal, dacht ik. Maar dan lees ik op de website dat ongeveer 3000 jaar geleden de stad Jeruzalem gedoopt werd. Dat raadsel is daarmee opgelost. Of de twee kinderen ook het raadsel zullen oplossen, dat verklap ik niet.
Het is een spannend verhaal, waarmee je een klein inkijkje krijgt in het leven in die tijd en de legenden die nog verteld worden rondom Sion.Vergeet niet de mooie website te bekijken!


ISBN 9789026605925 | Hardcover | 110 pagina's | Uitgeverij Callenbach | oktober 2012
Leeftijd: 10+

© Marjo, 04 november 2012


Lees de reacties op het forum en/of reageer: