Giovanni Del Ponte

Toon alleen recensies op Leestafel van Giovanni Del Ponte in de categorie:
Giovanni Del Ponte op internet:
 

Het geheim van Misty Bay Het geheim van Misty Bay
De Onzichtbaren: Deel 1


Een nieuwe serie, voor de liefhebbers van Harry Potter.  Dat wil zeggen: magie en toverij speelt een rol. Een stel kinderen vormt de hoofdrolspelers, en zij strijden tegen het kwaad.
Verdere overeenkomsten zijn er niet. Hoeft ook helemaal niet natuurlijk.

Zestig jaar geleden was er een groep kinderen van dertien jaar oud, die een club vormden:
‘ De Onzichtbaren’. Het waren kinderen met speciale gaven, die ontdekt hadden dat er kinderen verdwenen. De ontvoerder was Angus Scrimm, die snode plannen had, waar de Onzichtbaren een stokje voor wilden steken. Zij wisten dat voor elkaar te krijgen, en leefden een rustig leventje. Tot nu.

Douglas gaat in de zomervakantie logeren hij zijn oom Ken, en krijgt nachtmerries over de vroegere Onzichtbaren. Als hij ontdekt dat zijn oom een van hen was, en vrienden van zijn oom ineens overlijden, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Een saaie vakantie? Daar is geen sprake meer van.

Gelukkig krijgt Douglas vrienden, met wie hij op zoek kan gaan, en de gevaren die op zijn pad komen kan trotseren. Dat zijn Peter - een echte nerd, hij praat bijna wetenschappelijk! – en Crystal, de kleindochter van een van de oude bendeleden. Haar oma, die in haar eentje voor haar zorgt,  is een van de eerste die overlijdt, en Crystal wil absoluut niet in een weeshuis terecht komen.

Als in de loop van het verhaal een andere vriend van haar oma haar onderdak aanbiedt, neemt ze dat graag aan. De man die nieuwsgierig om de kinderen heen draait – Robert Kershaw, hij is dan ook journalist! – waarschuwt haar, maar ze doet het toch. Ze zal weldra ontdekken of Robert het misschien toch goed met haar voor had, of haar juist zelf wil lokken...

De kinderen hebben allemaal een gave: die van Peter heb ik al genoemd: hij is superslim. Douglas is een mollige jongen, die fungeert als een doorgeefluik (poort) tussen twee werelden. Hij beseft dat zelf niet. Crystal is telepathisch, ze kan veel meer dan simpel iemands gedachten lezen.

Het is deel 1 uit de serie ‘de Onzichtbaren.’
Ik weet niet of er in volgende delen meer verteld zal worden over de strijd tegen Angus Scrimm; over wat precies gebeurd is zestig jaar geleden. Over de inhoud van het verdwenen boek Malartium.
Dat wordt hier niet verteld. Het geheim van de verdwenen kinderen, het mysterie waar Robert Kershaw naar op zoek is, is nog niet af. Dat is natuurlijk een lokkertje om verder te lezen!

In dit eerste deel maken we kennis met de drie kinderen, die vast nog meer avonturen zullen beleven! Het is een spannend en lekker leesbaar verhaal, dat door de omlijsting van een blijkbaar alles bepalende ‘ speler’ alleen maar intrigerender wordt.


ISBN 9789078345688 | Hardcover | 243 pagina's | Baeckens Books | november 2011
Leeftijd: 12+

© Marjo, 12 april 2012


Lees de reacties op het forum en/of reageer: