Gerard van Gemert

 

Eindsignaal Eindsignaal
De hockeytweeling: Deel 4


Het vierde boek over de hockeytweeling Nikki en Zahra en wat voor een boek! Dat moest in een ruk uit en het is tot nu toe het beste boek over de hockeytweeling. Over de eerste twee delen was ik namelijk niet echt enthousiast er werd teveel in één boek gestopt. Gerard van Gemert schreef over de tweeling, over de gebeurtenissen op school, hun privé leven en natuurlijk hun sportieve bezigheden zoals het verloop van de belangrijke wedstrijden etc. Daarnaast schreef hij in het eerste deel een spannend verhaal over een verdwenen hockeystick wat een beetje over de top was en het tweede deel was mogelijk nog meer teveel van het goede. Je zag bijna door de vele bomen het bos niet meer.
In deel drie was er rust, veel minder gedoe met internationale bendes of (te) ver gezochte toestanden. Er gebeurde nog genoeg maar nu was het veel geloofwaardiger en gewoon een heerlijk spannend boek. En nu deel vier! En dat is een heel erg mooi, ontroerend en spannend verhaal tegelijk. Echt prachtig.

Ook nu spelen Zahra en Nikki de hoofdrol maar helaas voor hun minder op het hockeyveld dan anders. Nikki krijgt namelijk een heel zwaar ongeluk. Ze is aangereden door een auto en de dader is doorgereden. Aanvankelijk is haar toestand kritiek maar gelukkig overleeft Nikki de zware klap tot heel grote opluchting van Zahra, broer Timo en haar ouders. Wel moet nog afgewacht worden wat de lichamelijke gevolgen van het ongeluk zullen zijn. Maar eerst moet Nikki aansterken, op krachten komen, voordat dat getest kan worden.
Natuurlijk is de politie een onderzoek gestart en op zoek naar de dader. Maar echt verder komen ze niet. Het blijft een raadsel tot grote frustratie van Zahra en Timo.

Zahra gaat maar gewoon naar school en de hockeytrainingen ter afleiding en op school is natuurlijk Chantal, het valse loeder. Ondanks het vreselijke ongeluk blijft ze Zahra pesten en vertelt ze dat Zahra's vriend Jelle weer met haar, Chantal, verder wilt. Alsof Zahra nog niet genoeg aan haar hoofd heeft. Jelle toont zich inderdaad niet echt een vriend, sterker nog hij laat niets van zich horen, net nu Zahra hem zo nodig heeft. Zou het dan toch waar zijn wat Chantal vertelt?
Zahra en Timo proberen uit te vinden wie Nikki heeft aangereden. Er wordt op de plaats van het ongeluk een mobieltje van een goede bekende gevonden maar die weet ook niet hoe dat kan. Het is één groot mysterie die ze kost wat kost willen ontrafelen.
En dan wordt Nikki getest...

Gerard van Gemert heeft alles prachtig gedoseerd, eerst wil je weten of Nikki de klap overleeft heeft, en daarna hoe het met haar verder gaat. De tweeling hebben in het ziekenhuis mooie, ontroerende momenten samen. Maar ook is er de vraag, wie heeft haar aangereden? Elke keer komen Zahra en haar broer een stapje dichterbij dat raadsel, maar kunnen ze het oplossen?
Je ergert je ook mateloos aan die vreselijke Chantal die met niets en niemand rekening houdt. Ook is er ergernis om Jelle, je hoopt eigenlijk maar dat het uit gaat tussen hem en Zahra want hij toont nauwelijks belangstelling en laat haar wel erg alleen aanmodderen.
Gerard van Gemert heeft de spanning heel mooi opgebouwd en als het boek uit is hoop je dat er snel een vervolg komt, hoewel het einde nogal raadselachtig is... Er komt toch wel een vervolg? Er heeft toch niet echt een eindsignaal geklonken?
Je wilt gewoon weten hoe het verder zal gaan met de twee meiden.


ISBN 9789044816112 | Paperback | 160 pagina's | Clavis Uitgeverij | september 2011
Leeftijd: 12+

© Dettie, 17 november 2011


Lees de reacties op het forum en/of reageer: