Gerard van Gemert

 

De zwarte panter De zwarte panter
De voetbalgoden: Deel 6


Als fan van de boeken over Stijn en Storm ben ik altijd blij als er weer een nieuw deel uit is.  Dit boek is alweer deel zes over de voetbalgoden en het is weer een lekker verhaal.

Stijn en Storm zijn natuurlijk nog helemaal gek van voetballen en ze hebben nog steeds een goed contact met Bert Pringel, hun grote voetbalheld, die in het Nederlands elftal speelt.
Nu het WK voetbal in Zuid-Afrika er aan komt willen Stijn en Storm natuurlijk weten hoe Bert speelt. Maar dan mogen de jongens met het nationale jeugdelftal ook gaan spelen in Zuid-Afrika! Dat ze zelf daar mogen spelen is uniek. En... ze kunnen de wedstrijd waarin Bert speelt dan met eigen ogen zien! Dat is helemáál geweldig.

Ondertussen hoort Stijn dat het niet zo goed met Femke gaat. De mentor van haar school en Femke's moeder vragen of hij niet eens met haar wil gaan praten. Stijn is nog steeds erg gek op Femke maar hun verkering is uit en Femke heeft zelfs Stijn van haar chatbox gegooid. Nadat ze elkaar  gesproken hebben vliegen de vonken toch nog steeds over en weer maar zag Stijn haar niet met Maikel lopen? Stijn voelt dat er iets niet goed zit, maar wat? Maar... Femke praat wel weer met Stijn via de chat.

Stijn probeert Femke uit zijn hoofd te krijgen als hij met het elftal in Zuid-Afrika is maar tijdens het chatten met haar vertelt ze eindelijk wat er allemaal aan de hand is...  ze wordt beschuldigd van diefstal op school.
Als haar problemen nu maar niet Stijn teveel beïnvloeden tijdens het voetballen. 
En Storm doet zijn naam ook weer eer aan. Paki, de Zuid-Afrikaanse 'gids' heeft tijdens een training Mosegi  bij zich, een jongen uit de sloppenwijken. Mosegi blijkt geweldig te kunnen keepen! later, tijdens een excursie ziet Storm Mosegi en volgt hem, waardoor Storm en Stijn in een heel spannende situatie komen...

Al met al weer een lekker spannend verhaal dat wel veel over voetbal gaat natuurlijk maar daarnaast gebeuren ook weer allerlei verrasende dingen. Het boek is iets rustiger dan de voorgaande boeken en de latere gebeurtenissen rond  Mosegi voel je al aankomen maar dat maakt niets uit. Ik zou erg teleurgesteld zijn geweest als het niet zo gelopen was.

De zwart-wit illustraties van Mark Janssen worden steeds levendiger, leuk!

Hopelijk gaat Gerard van Gemert nog een tijdje door met zijn Voetbalgodenboeken. Het blijven erg prettige boeken om te lezen. In ieder geval verschijnt er weer een nieuw deel rond september 2010. Alvast iets om naar uit te kijken.


ISBN 9789044812350 | Hardcover | 160 pagina's | Clavis Uitgeverij | maart 2010
Leeftijd: 10+

© Dettie, 13 maart 2010


Lees de reacties op het forum en/of reageer: