Gerard van Gemert

 

De twaalfde man De twaalfde man
De voetbalgoden: Deel 12


Stijn en Storm zijn, na een tijdje bij FC Rapitas gespeeld te hebben, weer terug bij hun geliefde voetbalclub, Kick 69. Onderweg naar de training zit Storm, die altijd zijn mobieltje kwijt is en al dat gedoe met meisjes maar stom vindt, de hele tijd te WhattsAppen met Noor, het meisje uit hun klas! Stijn is stomverbaasd, Storm zal toch niet verliefd zijn? Na lang aandringen vertelt Storm dat hij haar en zij hem wel leuk vindt, maar hij heeft wel teveel kapsones volgens Noor. Stijn moet hem helpen om dat af te leren! Wat Stijn natuurlijk maar al te graag doet.

De twee voetbalgoden spelen weer de sterren van de hemel. Jesper die dankzij de terugkeer van de twee topspelers minder opgesteld staat, lijkt ze het succes te gunnen. Hij is erg aardig tegen ze. Hij is de zoon van de sponsor, een biermagnaat die in financiële problemen zit. Maar Jesper blijkt niet voor niets zo vriendelijk. De vader van Jesper wordt namelijk bedreigd en afgeperst en nu wil Jesper dat Stijn en Storm hem helpen. Kunnen zij niet aan hun grote vriend en topvoetballer Bert Pringel vragen of hij Jespers vader aan geld kan helpen?
Storm pakt dit weer op zijn doortastende manier aan sleept zoals altijd Stijn in het avontuur mee. De biermagnaat blijkt nog nooit van ene Jesper gehoord te hebben! Ook de zogenaamde broer van Jesper kent die hele Jesper niet. Natuurlijk zet Storm Jesper voor het blok.
Maar Jesper blijkt nog meer streken te hebben, ook bij de club haalt hij vreemde dingen uit, zelfs Noor wordt erbij betrokken en dat is de druppel voor Storm. Nu wil hij wel eens even precies weten hoe alles in elkaar zit want hij snapt er helemaal niets meer van.
Er volgt een spannend avontuur met een wel heel onverwachte ontknoping.

Dit is weer Gerard van Gemert op zijn best. Hij weet zijn ingrediënten, voetbal, spanning en een beetje liefde, goed te mengen met als resultaat een lekker smeuïg verhaal dat erin glijdt als koek.
Het is grappig hoe onzeker de stoere Storm zich gedraagt als het om Noor gaat. Femke was deze keer niet zo jaloers aan het zeuren als in het vorige verhaal maar dacht zelfs mee! Hele vooruitgang want je gunt die aardige Stijn zo dat hij een leuke vriendin heeft.

Natuurlijk ontbreekt het voetballen niet, erg leuk is te lezen hoe de samenwerking met Stijn en Thomas op het veld verloopt. Ze voelen elkaar haarfijn aan en gunnen elkaar de eer, het gaat immers om het voetbal en niet om het strelen van hun ego.

De mooie, actievolle zwart-wit afbeeldingen van Mark Janssen maken het verhaal compleet.
Kortom, opnieuw een fijn boek over deze leuke, sympathieke voetbalgoden!


ISBN 9789044821246 | Hardcover | 175 pagina's | Clavis Uitgeverij | november 2013
Leeftijd: 10+

© Dettie, 22 december 2013


Lees de reacties op het forum en/of reageer: